Sveika ir skanu, kai patiekalai kepti orkaitėje! Išbandykite šį žiedinių kopūstų kepsnį. Receptas yra 1 porcijai ir jame tik 317 kalorijų. Dėl savo unikalaus skonio, šis valgis gali tapti Jūsų tradiciniu šeimos patiekalu. Šiuo patiekalu galima mėgautis kaip garnyru arba pagrindiniu patiekalu. Puikiai tinka mažai kalorijų turinčiai dietai.
Porcijos: 1
Paruošimo laikas: 1 val.
Kalorijos: 317 kcal
Vienoje porcijoje: 21 g skaidulų, 18 g baltymų, 9 g riebalų, 55 g angliavandenių, 16 g cukraus.
Ingredientai:
1 žiedinio kopūsto galva
2 skiltelės česnako
2 šviežio imbiero skiltelės
1 šaukštelis svogūnų miltelių
1 šaukštas kario
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai vandens
1 šaukštelis aliejaus
Šviežios petražoles
Kaip gaminti:
Į indą įdėkite išspaustą česnaką, smulkiai tarkuotą imbierą ir kitus ingredientus. Viską gerai sumaišykite, kol gausis marinatas. Visą žiedinio kopūsto galvą įdėkite į maišą ir supilkite marinatą. Įsitikinkite, kad visa žiedinio kopūsto galva yra padengta marinatu ir palikite marinuoti bent 1 valandą, geriausia per naktį.
Orkaitę nustatykite iki 175 laipsnių. Žiedinio kopūsto galvą padėkite ant kepimo skardos su kepimo popieriumi ir kepkite 45–60 minučių. Iškeptą žiedinį kopūstą patiekite su šviežiomis petražolėmis.