Šiame recepte galite pasirinkti patys, kokias daržoves ir prieskonius norite naudoti, tačiau mes naudojome morkas, salierų šaknis, žiedinius kopūstus ir moliūgus. Receptas skirtas 1 porcijai, kurioje yra 345 kalorijos – puikiai tinka vakarienei. Čiobrelius galite pakeisti, pavyzdžiui, kajeno pipirais ar kitu prieskonių mišiniu.
Porcijos: 1
Paruošimo laikas: 40 min.
Kalorijos: 345 kcal
Vienoje porcijoje: 21 g skaidulų, 13 g baltymų, 8 g riebalų, 64 g angliavandenių, 27 g cukraus.
Ingredientai:
5 mažos morkos
½ saliero šaknies
¼ žiedinio kopūsto galvos
½ gabalėlio moliūgo
3 skiltelės česnako
1 a. šaukštelis džiovintų bazilikų
2 a. šaukšteliai džiovintų čiobrelių
1 a. šaukštelis rapsų aliejaus
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Morkas, salierų šaknis ir moliūgą nuplaukite ir supjaustykite maždaug 2×2 cm dydžio kubeliais. Žiedinius kopūstus nuplaukite ir nuskabykite žiedynus. Į didelį dubenį supilkite aliejų, šiek tiek vandens, išspaustą česnaką, baziliką ir čiobrelius. Gerai išmaišykite gautą marinatą. Į dubenį supilkite visas daržoves ir gerai išmaišykite, kad visos daržovės būtų padengtos marinatu. Po valandos supilkite daržoves į kepimo formą ant kepimo popieriaus ir kepkite orkaitėje 40 minučių. Skanaus!