Mamos Aistės lieknėjimas – kaip banguojanti jūra

Nėštumai, gimdymai ir žindymo mėnesiai mūsų kūnams krečia pokštus. Kartais geležinė valia, sveika gyvensena ir puikūs genai nublanksta prieš gamtos planą. Šalia kiekvieno gimdymo istorijos galima surašyti ir trumpesnę ar ilgesnę lieknėjimo istoriją.

Sportuojanti mama Aistė (32 m.) – inžinierė iš Kauno, dukrytės Aivos susilaukė prieš 2 metus. Mamytei kartais net ir 1 kg yra labai svarbus.

Iššūkio metu neteko 1,5 kg, jos akimis – tai didžiulis pasiekimas, kodėl – sužinosite iš pasakojimo.

 „Lieknėjimo kelionėje esu jau 7 metus, visą tą laiką aktyviai sportuoju. Ne, nesu sportininkė, o biuro darbuotoja. Pajutusi, kad dėl sėdimo darbo prie kompiuterio auga svoris, skauda nugarą, ėmiau ieškoti sau tinkamo sporto. Iki tol buvau prieš sportą nusistačiusi kategoriškai, absoliučiai visokį. Ypač priešiškai esu nusiteikusi prieš grupines treniruotes, nes treneris visų nesužiūrės, pratimus moterys atlieka neteisingai, galima sau tik pakenkti. Man pasisekė, kad labai greitai atradau savo sportą – tai treniruotės su svoriais.

Iki dukros gimimo sportavau treniruoklių salėje, o po gimdymo daugiausia sportuoju namuose, turiu pagrindines šiam sportui reikalingas priemones – suoliuką, svarmenis, štangą, girą. Sportuoju 5 kartus per savaitę bent po valandą. Sportas tapo gyvenimo dalimi, jeigu nepavyksta pasportuoti savaitę, jaučiuosi labai blogai.

Kad ir kaip prižiūrėtum fizinę formą, nėštumas daro savo. Per nėštumą priaugau 20 kg, ir prireikė 2 metų, kad juos numesčiau. Kodėl priaugau tiek daug, neturiu atsakymo – valgiau tikrai ne per daug, sportavau. Likus mėnesiui iki gimdymo aš vis dar vaikščiojau sportuoti į salę. Tačiau organizmas kaupė skysčius, labai sulėtėjo medžiagų apykaita. Gydytoja prašydavo „pristabdyti svorio augimą“, bet ką aš galėjau padaryti, jeigu jis augo toliau?

Pirmi 10 kg krito nesunkiai, tik pakoregavus mitybą, prisidėjo tai, kad ilgai žindžiau. Kiti kilogramai krito labai lėtai. Nuo praeito birželio, per metus nukrito apie 7 kg. Visi žinome, kad kuo greičiau numeti, tuo greičiau atauga, todėl toks lėtas svorio kritimas mane tenkino. Mano svajonių svoris – 60 kg (mano ūgis 169 cm), o buvo likę 3 paskutiniai kilogramai, kuriuos, kaip visi žinome, sunkiausia numesti. Todėl buvo įdomu išbandyti „Nutriless“ 10 dienų iššūkį, ir laikau, kad man pavyko.

Gavusi produktų dėžutę pagal save pakoregavau pasiūlytą planą. Buvo nurodyta valgyti tik „Nutriless“ produktus, aš tuo tarpu įtraukiau du įprastus valgymus, nes intensyviai sportuojant man reikia daugiau kalorijų, valgant tik „Nutriless“ produktus būtų susidaręs per didelis kalorijų deficitas. „Nutriless“ patiekalus valgiau pusryčiams ir užkandžiams, bet ir to pakako, kad svoris kristų. Rytais gerdavau koktelį, priešpiečiams batonėlis ir t.t. Valgyti baigiu apie 18, vėliausiai 19 valandą – šis įprotis susiformavo seniai, vakarais alkio nejaučiu.

Labai patiko batonėliai ir kokteliai, išties skanu, sotu. Išbandyti man buvo labai įdomu – iki tol nieko panašaus nebuvau dariusi. Rekomenduoju visiems, kam svoris sunkiai krenta, išbandyti šį būdą. Valios prireiks, bet rezultatas tikrai bus. Subalansuota mityba yra svarbiausia lieknėjant. Turiu patirtį, kai man mitybos planą sudarė nepatyrusi trenerė, o man nuo jo svoris tik augo“, – pasakoja Aistė.

Susiję stripsniai

+
Slapukų nustatymai
Būtinieji
Šie slapukai yra būtini, kad veiktų svetainė, mūsų sistemose negali būti išjungti.
Funkciniai
Šie slapukai suteikia galimybę pagerinti funkcionalumą ir suasmeninimą, pavyzdžiui, jie pagerina pateikiamo turinio formatą ir formą, nustato šrifto dydį ar svetainės elementų pozicijas. Jie gali būti įdiegti mūsų arba kitų tiekėjų, kurie teikia į mūsų puslapius įdėtas paslaugas. Jei neleisite šiems slapukams veikti, kai kurios ar visos minėtos funkcijos negalės tinkamai veikti. Funkciniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Statistiniai
Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymus ir lankytojų srauto šaltinius, kad galėtume matuoti ir gerinti svetainės veikimą. Pvz., pateikti skaitomiausią turinį pagal rubrikas, kategorijas. Visa šių slapukų informacija yra apibendrinta, todėl anoniminė. Jei neleisite šiems slapukams veikti, nežinosime, kad lankėtės mūsų puslapyje. Statistiniai slapukai šiuo metu nenaudojami.
Reklaminiai
Šiuos slapukus per mūsų svetainę naudoja mūsų reklamos partneriai. Tos bendrovės gali juos naudoti jūsų interesų profiliui formuoti ir jums tinkamoms reklamoms kitose svetainėse parinkti. Jie veikia unikaliai identifikuodami jūsų naršyklę ir įrenginį. Jei neleisite šiems slapukams veikti, įvairiose kitose svetainėse nematysite mūsų tikslingai Jums skirtų pasiūlymų. Reklaminiai slapukai šiuo metu nenaudojami.