Šiame recepte galite pasirinkti, kurias daržoves ir prieskonius mėgstate. Pavyzdžiui, čiobrelius pakeiskite kariu arba čili. Paprika, burokėliai ar brokoliai taip pat yra daržovės, tinkančios kepti. Receptas yra mažai kaloringas ir labai skanus, o geriausia, kad jį galite pritaikyti pagal savo skonį. Šis receptas puikiai tiks, jei laikotės mažo kaloringumo dietos.
Porcijos: 1
Paruošimo laikas: 40 min
Kalorijos: 345 kcal
Vienoje porcijoje: 21 g skaidulų, 13 g baltymų, 8 g riebalų, 64 g angliavandenių, 27 g cukraus.
Ingredientai:
5 mažos morkos
¼ žiedinio kopūsto galvos
½ moliūgo
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis rapsų aliejaus
Garnyrui:
¼ žiedinio kopūsto galvos
1 skiltelė česnako
Kaip gaminti:
Orkaitę nustatykite iki 180 laipsnių. Morkas ir moliūgą nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, maždaug 2×2 cm. Žiedinius kopūstus nuplaukite ir susmulkinkite.
Į didelį dubenį įpilkite aliejų, šiek tiek vandens, išspaustą česnaką, baziliką ir čiobrelius. Suberkite visas daržoves ir gerai išmaišykite, kad visos daržovės šiek tiek marinuotųsi. Supilkite daržoves į kepimo formą su kepimo popieriumi ir kepkite 40 minučių orkaitėje.
Žiedinio kopūsto garnyras: žiedinį kopūstą smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite. Užvirkite vandenį ir virkite žiedinius kopūstus 2 minutes. Išvirę žiedinį kopūstą sutrinkite šakute, įspauskite česnaką ir išmaišykite.
Patiekite keptas daržoves su žiedinio kopūsto garnyru.