Šis paprastas ir skanus keptų baklažanų receptas kilęs iš Maroko. Vienoje porcijoje – tik 200 kalorijų. Puikiai tinka tiems, kurie laikosi mažo kaloringumo dietos arba nori sveikai maitintis. Patiekalas gali būti valgomas tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas.
Porcijos: 2
Paruošimo laikas: 35 min
Kalorijos: 200 kcal.
Vienoje porcijoje: 12,8 g skaidulų, 14 g baltymų, 3,4 g riebalų, 32 g angliavandenių, 9,4 cukraus.
Ingredientai:
2 baklažanai
Padažui:
2 raudonosios paprikos
3 skiltelės česnako
½ svogūno
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 šaukštelis paprikos miltelių
½ šaukštelio kmynų
1 šaukštelis petražolių
1 šaukštelis džiovinto imbiero
1 šaukštelis ciberžolės
½ šaukštelio kajeno pipirų
1 šaukštas obuolių acto
1 šaukštas stevijos
Įdarui:
4 šaukštai džiuvesėlių
Šviežių petražolių
Kaip gaminti:
Orkaitę nustatykite iki 250-280 laipsnių. Tada pradėkite nuo padažo. Nulupkite svogūną, česnaką ir išvalykite paprikas. Tada virtuviniu kombainu sutrinkite ingredientus į padažą. Padalinkite baklažaną į dvi dalis, baklažano šerdį šiek tiek įpjaukite (tarsi padalinti į mažus gabalėlius). Sudėkite baklažanus (su šerdimi) į kepimo formą ir įpilkite šiek tiek vandens. Kepkite orkaitėje 10 minučių, kad įgautų spalvą. Baklažanų šerdis išimkite ir supjaustykite į mažus gabalėlius, įmaišykite į padažą. Tada baklažanų puseles užpildykite padažu. Pabarstykite džiuvesėliais (arba tarkuotu sūriu) ir kepkite dar 25 minutes.