Šiuo gaiviu mėsainiu (ar sumuštiniu) galima mėgautis kasdien arba patiekti per vakarėlius. Ryškių spalvų ir skonio, o vienoje porcijoje tik 208 kalorijos! Puikiai tinka tiems, kurie riboja kalorijas arba nori veganiško mėsainio.
Porcijos: 1
Paruošimo laikas: 15 min.
Kalorijos: 208 kcal
Vienoje porcijoje: 12 g skaidulų, 14 g baltymų, 7 g riebalų, 19 g angliavandenių, 4 g cukraus.
Ingredientai:
2 grybai „Portobello“
1 a. šaukštelis aliejaus
½ a. šaukštelio juodųjų pipirų
½ a. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Padažui:
½ skardinės virtų baltųjų pupelių
1 skiltelė česnako
2 v. šaukštai vandens
Įdarui:
raudonasis kopūstas
pomidorai
morka
geltonoji paprika
moliūgas
šviežios petražolės
Paruošimas:
Padažas: sutrinkite pupeles, sutraiškytą česnaką ir vandenį kol gausis vientisa masė.
„Portobello“ bandelės: įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išvalykite Portobello grybus ir nuimkite stiebus. Grybų viduje paskirstykite aliejaus, pipirų ir paprikos miltelių mišinį. Grybus sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite vidurinėje lentynoje 15 minučių. Išimkite ir leiskite ataušti.
Daržovės: supjaustykite arba sutarkuokite daržoves.
Grybo kepurėlę patepkite padažu, ant viršaus sudėkite daržoves ir uždenkite kita grybo kepurėle. Skanaus!